Irish pub food

Als je aan Ierland denkt dan denk je vast aan Guinness bier, aardappel, slecht weer en gezellige pubs.
Ik heb behoorlijk wat tijd doorgebracht in verschillende pubs toen ik daar 10 maanden verbleef. Ik kan wel zeggen dat de pubs
destijds mijn tweede thuis waren en ik me geen andere avondbesteding kon bedenken dan toch maar weer de pub in te duiken voor een heerlijke pint met vrienden.

Het eten in de pub vond ik heerlijk. De pubs zijn vaak druk bezocht in de middag rond lunchtijd en er worden heerlijke gerechten geserveerd. De gerechten wonnen het qua looks niet van een hip restaurantje maar de smaken waren no nonsens, goed vullend en brachten bijna altijd een ode aan de aardappel, ook wel de spud genoemd.

Het Ierse eten is lang onbesproken geweest, maar gelukkig komt het weer in opkomst en zijn er al veel restaurants en bars die het Ierse eten nieuw leven inblazen.

Tijdens deze workshop gaan we heerlijke gerechten maken die een traditionele afkomst hebben maar dan in een hip jasje gestoken. We verwerken het heerlijk Guinness bier en gaan aan de slag met de aardappel die we op veel leuke manieren gaan verwerken. De gezelligheid maken wij en met Ierse muziek op de achtergrond moet het wel een gezellige avond worden.

Het programma ziet er als volgt uit

Na een hartelijk ontvangst met een hapje en drankje geef ik je uitleg over het menu wat we gaan maken.

Ik geef je uitleg over de avond en overhandig de recepturen waar we mee gaan werken.

Deze  avond maken we een drie of 4 gangen menu afhankelijk van het aantal inschrijvingen.
Alles staat klaar om direct aan de slag te gaan. Ondertussen kletsen we gewoon lekker door en geef ik tips en informatie.
Binnen anderhalf uur kunnen we aan tafel met al het lekkers dat we bereid hebben.
Aan het einde van de workshop krijg je alle recepturen mee zodat je er thuis mee aan de slag kunt.

Een kookworkshop duurt gemiddeld 3.5 uur.

De workshop op zondag 15 en 29 oktober beginnen om 16:00uur en eindigen rond 19:30.
De workshop op maandag 4 december begint om 18:30uur en eindigd rond 22:00uur.

Kosten voor deze workshop bedragen €49.50 per persoon inclusief drankjes.

Voor groepen kunnen andere tijden besproken worden, dus ook middagen als dat gewenst is.

Klik hier om je aan te melden

 

Terug